nedeľa, 6. mája 2012

Rýchly jablkový koláč

Suroviny: 250 g hladkej múky, 3 PL studenej vody, 1-2 PL kryštálového cukru, 1 KL prášku do pečiva, 150 g Hery alebo Palmarínu, štipka soli.

Postup: Suroviny spracujem na cesto a nechám aspoň 20 minút postáť. Potom cesto rozdelím na dve časti, tá ktorá ide na dno formy je trošku väčšia. Cesto  rozvaľkám   do kruhu (väčšišho ako je dno aby pokrylo aj boky formy) a vložím do vymastenej a múkou vysypanej formy. (Cesta je málo, a preto je koláč tenučký a krehký) Cesto posypem nastrúhanými piškótami stačí 5 okrúhlych piškót, uložím asi 700 g očistených na menšie kúsky nakrájaných jabĺčok, posypem škoricou, cukrom a hrozienkami. Prikryjem druhou časťou rozvaľkaného cesta. Vrch koláča potriem maslom, popichám vidličkou a posypem kryštálovým cukrom a plátkami mandlí. Pečiem pri teplote 185 stupňov asi 50 minút.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára