Krehký koláčik s čokoládovou plnkou nenáročný na prípravu.
Suroviny: 700 g hladkej múky, 250 g Hery, 150 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 2 vajíčka, 1 prášok do pečiva, 100 ml mlieka.
Puding: 1 l mlieka, 3 čokoládové pudingy (použila som 3x45 g Dr. Oetker), 8 - 10 PL kryštálového cukru, 100 g masla, 50 g čokolády.
Postup: Najskôr som si uvarila puding. Do horúceho som primiešala čokoládu a maslo. Za občasného premiešania som puding nechala vychladnúť.
Kym puding chladol urobila som cesto.
Kym puding chladol urobila som cesto.
Zo surovín som vypracovala cesto. Rozdelila som ho na dve časti. Jedna časť môže byť trošku väčšia a druhá menšia. Obidve som zabalila do fólie a vložila do chladničky odpočinúť.
(Menšiu časť cesta som vložila do mrazničky aby stuhla viac a dobre sa dala nastrúhať.)
Keď puding vychladol, rozvaľkala som cesto, ktoré bolo v chladničke na veľkosť plechu a pomocou valčeka som ho preniesla na plech vytretý tukom a vysypaný múkou.
Na cesto som rozliala puding.
Cesto z mrazničky som vybrala a nastrúhala na puding.
Pri teplote 175 stupňov som koláč piekla asi 40 minút.
(Menšiu časť cesta som vložila do mrazničky aby stuhla viac a dobre sa dala nastrúhať.)
Keď puding vychladol, rozvaľkala som cesto, ktoré bolo v chladničke na veľkosť plechu a pomocou valčeka som ho preniesla na plech vytretý tukom a vysypaný múkou.
Na cesto som rozliala puding.
Cesto z mrazničky som vybrala a nastrúhala na puding.
Pri teplote 175 stupňov som koláč piekla asi 40 minút.
Hotový vychladnutý koláč som ešte pofŕkala čokoládou.