piatok 9. augusta 2024

Dobrá ovocná bublanina s tvarohom

Receptov na bublaninu je veľa, každý má svoj overený a taký, ktorý je pre neho asi ten najlepší. Ale prečo nevyskúšať aj niečo nové, iné? Ja som upiekla túto bublaninu a bola výborná. 



Suroviny : 6 vajec, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, 100 ml oleja, 150 ml mlieka, trochu citrónovej šťavy, 320 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 2 PL kakaa.

Plnka: 350 g jemného tvarohu, 1 vajce, 1 vanilkový pudingový prášok 40 g, 1vanilínový cukor, práškový cukor podľa chuti.
Ako ovocie, som mala maliny a ríbezle.

Postup: Vyšľahala som žĺtky s cukrami do hustej peny, prilievala som olej a mlieko za stáleho šľahania. Pridala som aj 1 čajovú lyžičku citrónovej šťavy.
Zľahka som primiešala múku s práškom do pečiva a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov a štipky soli.

Na plnku som všetky suroviny spolu zmiešala.

Na plech vyložený papierom som rozotrela 2/3 cesta a do zvyšného som zamiešala kakao. Potom som na biele cesto lyžicou rozložila tmavé a cestá som jemne premiešala aby vzniklo mramorovanie. 
Malou lyžičkou som po ceste na plechu rozložila tvaroh a medzi tvaroh ovocie.
Piekla som pri teplote 175 stupňov 35 minút, ale to už treba sledovať lebo rúry pečú rôzne. 

Dobrú letnú chuť priatelia.