Mandľové cesto chutí inak ako cesto do ktorého sa pridávajú vlašské orechy, a preto aj chuť týchto sušienok je iná. Oplatí sa vyskúšať.
Suroviny: 400 g hladkej múky, 190 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 vajce, 250 g Hery, 125 g mletých mandlí (ošúpaných), štipka soli.
Suroviny: 400 g hladkej múky, 190 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 vajce, 250 g Hery, 125 g mletých mandlí (ošúpaných), štipka soli.
Postup: Zo surovín vypracujem cesto, zabalím do potravinovej fólie a dám na 1 hodinu do chladničky. Cesto rozvaľkám na hrúbku 3 mm a vykrajujem tvary. Dávam na plech vyložený papierom na pečenie a upečiem pri teplote 170 stupňov asi 13 minút.
Vyskúšala som časť sušienok pred pečením potrieť vajíčkom, posypať mletými mandľami a kryštálovým cukrom. Sušienky boli chrumkavé a veľmi dobre to chutilo. Upečené som spájala lekvárom a polovicu som natrela aj nutellou.
Urobila som 65 kusov.
Evka, si šikuľka, aj tieto sú nádherné! :-)
OdpovedaťOdstrániťEvi nádherná srdíčka ,moc se milíbí, při příštím pečení budu též srdíčkovat, přeji vše krásné...:-)
OdpovedaťOdstrániťČtverečky se srdíčky jsem ještě neviděla, na pohled je to nádhera!
OdpovedaťOdstrániťveľmi pekné Evička aj tie vločky nemajú chybu :-)
OdpovedaťOdstrániťDievčence ďakujem za uznanie...:)
OdpovedaťOdstrániť