Myslím si, že tento recept je veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu. O to viac prekvapí chutný výsledok.
Suroviny: kura, čerstvé šampiňóny, cibuľa, cesnak, konzervované paradajky, soľ, čierne mleté korenie, mletá rasca, olej.
Postup: Kura najskôr rozporcujem a zbavím kože. V hrnci alebo kastróli v ktorom kura robím, v mojom prípade je to tlakový hrniec, rozpálim olej, opražím nadrobno nakrájanú cibuľku, pridám nasekaný cesnak a kráto orestujem. Potom pridám šampiňóny nakrájané na plátky, korenie, rascu, soľ a chvíľku spolu popražím. Na pripravený základ pridám porcie kuraťa, opražím a potom podlejem vodou. Hrniec zatvorím a nechám asi 20-25 minút dusiť. (Ak sa dusí v klasickom hrnci občas treba premiešať a podliať vodou). Keď je mäsko mäkké, vyberiem ho a do šťavy pridám konzervované paradajky aj so šťavou, môžu sa pridať aj čerstvé paradajky. Zahustím hladkou múkou rozmiešanou v troche vody a chvíľu povarím, prípadne dochutím ak treba soľou.
hmmm.... hned bych si dala:-))
OdpovedaťOdstrániťAjka
Tak bych si též dala, vypadá moc chutně...:))
OdpovedaťOdstrániťperfektné jedlo a kde sú šampiňóny, to zbožňujem :-)
OdpovedaťOdstrániťto vyzerá perfektne , mňam :-)
OdpovedaťOdstrániť