Viackrát odskúšaný šalát sa teší u nás doma veľkej obľube. Pripravovala som ho už aj na rôzne rodinné oslavy pre najbližších príbuzných a vždy mal úspech. Jeho príprava nie je náročná a použité suroviny sú tiež jednoduché.
Suroviny: 500 g sálamy - šunková, diétna - podľa vlastnej chuti, mala by to byť mäkká saláma nie suchá, 1 konzerva kukurice, 6 kyslých uhoriek, 5 na tvrdo uvarených vajíčok, 2 cibule, konzerva šampiňónov (nemusí byť), soľ, korenie
Nálev: 1 PL octu, 2 PL worcestrovej omáčky, 3 PL kečupu, 2 PL oleja, 250 ml tatárskej omáčky
Postup: Salámu nakrájam na prúžky, uhorky a vajíčka na kocky a cibuľu nadrobno. Všetko dám do misky, pridám konzervu kukurice - bez nálevu. Pridám soľ, korenie a premiešam.
Suroviny na nálev - okrem tatárskej spolu zmiešam a privediem do varu. Horúcim nálevom zalejem šalá, premiešam a pridám tatársku omáčku - kto nechce, nemusí dať ale nám to chutí lepšie aj s tatárskou.
Zľahka šalát premiešať a nechať v chladničke odstáť.
Dělám podobný, no tenhle vypadá líp, musím si ho opsat:-))
OdpovedaťOdstrániťAjka