utorok 15. júla 2014

Tvarohovo-malinová rýchla torta


Ďalšia z mojich obľúbených rýchloviek...





Suroviny: 250-300 g malín (môžu byť aj mrazené), 3 KL Zlatého klasu, 2 jemné krémové tvarohy (500 g), 2 šľahačkové smotany, 3-4 PL práškového cukru, alebo podľa chuti, 1 vanilínový cukor, 1 želatinový stužovač Dr. Oetker, piškóty, malinový sirup, kakao alebo granko.

Postup:  Pripravila som si tortovú formu. 
Dno aj boky som vystlala potravinovou fóliou. Na dno aj boky som uložila okrúhle piškóty.

Maliny som varila-dusila s cukrom (podľa chuti), pridala som Zlatý klas a miešala som chvíľu kým masa zhustla tak, aby sa dala natrieť.  

Nechala som vychladnúť. 

Zmiešala som tvarohy, cukor, vanilínový cukor, šľahačkové smotany  a šľahala som na hustý krém. 


Pripravila som želatínový stužovač podľa návodu na obale a primiešala som ho k tvarohovo-smotanovému  krému. 


Piškóty na dne formy som pokvapkala sirupom, natrela som malinovým rôsolom. 
Na to som vyliala tvarohový krém. Poukladala som ešte maliny a vrch som posypala grankom a kakaom. 

Tortu som dala na niekoľko hodín do chladničky aby stuhla. 


8 komentárov:

  1. Vypadá zajímavě, já dělám jen prokládanou:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Torticka sa uz chladi:-)
    Tak mi tecu slinky ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mne sa ti ten malinovy spodok s piskotami az tak dobre spolu nedrzal ,ale chuti to neubralo na krase:-):-):-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Júúúj to ma mrzí že ti to nevyšlo až tak 100 %-tne ...ale to nevadí, nie vždy sa všetko podarí, hlavne že tortička chutila a to som rada. Urobila som aj úpravu v recepte - v postupe, robila som ju s ríbezľami a uvedomila som si, že v postupe som mala trošku nepresne napísanú prípravu tvarohovo-šľahačkového krému, neviem ako si ho robila ty ale keď sa podaril to je hlavné...ďakujem za komentáriky. Pekný víkend.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Biely krem som mala uplne v pohode len ten malinovy bol redsi...papa:-):-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marienka, dovolila som si priateľské oslovenie, ak budeš ešte podľa receptu robiť, tak pridaj do ovocia viac Zlatého klasu, ťažko sa to určuje presné množstvo, záleží od množstva ovocia aj jeho hustoty....pekný deň

      Odstrániť
  6. Vsechny tve dobrotky vypadaji vynikajici. Urcite vyzkousim! Krasne photograpie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Shanti...srdečná vďaka a budem rada keď budeš s receptami spokojná...pekný deň.

      Odstrániť