Suroviny: 250-300 g malín (môžu byť aj mrazené), 3 KL Zlatého klasu, 2 jemné krémové tvarohy (500 g), 2 šľahačkové smotany, 3-4 PL práškového cukru, alebo podľa chuti, 1 vanilínový cukor, 1 želatinový stužovač Dr. Oetker, piškóty, malinový sirup, kakao alebo granko.
Postup: Pripravila som si tortovú formu.
Dno aj boky som vystlala potravinovou fóliou. Na dno aj boky som uložila okrúhle piškóty.
Maliny som varila-dusila s cukrom (podľa chuti), pridala som Zlatý klas a miešala som chvíľu kým masa zhustla tak, aby sa dala natrieť.
Nechala som vychladnúť.
Zmiešala som tvarohy, cukor, vanilínový cukor, šľahačkové smotany a šľahala som na hustý krém.
Pripravila som želatínový stužovač podľa návodu na obale a primiešala som ho k tvarohovo-smotanovému krému.
Dno aj boky som vystlala potravinovou fóliou. Na dno aj boky som uložila okrúhle piškóty.
Maliny som varila-dusila s cukrom (podľa chuti), pridala som Zlatý klas a miešala som chvíľu kým masa zhustla tak, aby sa dala natrieť.
Nechala som vychladnúť.
Zmiešala som tvarohy, cukor, vanilínový cukor, šľahačkové smotany a šľahala som na hustý krém.
Pripravila som želatínový stužovač podľa návodu na obale a primiešala som ho k tvarohovo-smotanovému krému.
Piškóty na dne formy som pokvapkala sirupom, natrela som malinovým rôsolom.
Na to som vyliala tvarohový krém. Poukladala som ešte maliny a vrch som posypala grankom a kakaom.
Tortu som dala na niekoľko hodín do chladničky aby stuhla.
Na to som vyliala tvarohový krém. Poukladala som ešte maliny a vrch som posypala grankom a kakaom.
Tortu som dala na niekoľko hodín do chladničky aby stuhla.
Vypadá zajímavě, já dělám jen prokládanou:-)
OdpovedaťOdstrániťTorticka sa uz chladi:-)
OdpovedaťOdstrániťTak mi tecu slinky ;-)
Mne sa ti ten malinovy spodok s piskotami az tak dobre spolu nedrzal ,ale chuti to neubralo na krase:-):-):-)
OdpovedaťOdstrániťJúúúj to ma mrzí že ti to nevyšlo až tak 100 %-tne ...ale to nevadí, nie vždy sa všetko podarí, hlavne že tortička chutila a to som rada. Urobila som aj úpravu v recepte - v postupe, robila som ju s ríbezľami a uvedomila som si, že v postupe som mala trošku nepresne napísanú prípravu tvarohovo-šľahačkového krému, neviem ako si ho robila ty ale keď sa podaril to je hlavné...ďakujem za komentáriky. Pekný víkend.
OdpovedaťOdstrániťBiely krem som mala uplne v pohode len ten malinovy bol redsi...papa:-):-)
OdpovedaťOdstrániťMarienka, dovolila som si priateľské oslovenie, ak budeš ešte podľa receptu robiť, tak pridaj do ovocia viac Zlatého klasu, ťažko sa to určuje presné množstvo, záleží od množstva ovocia aj jeho hustoty....pekný deň
OdstrániťVsechny tve dobrotky vypadaji vynikajici. Urcite vyzkousim! Krasne photograpie :)
OdpovedaťOdstrániťShanti...srdečná vďaka a budem rada keď budeš s receptami spokojná...pekný deň.
Odstrániť