Neviem ako u vás doma, ale u nás nesmie byť víkend bez maškrty. Málokedy sa mi podarí uspokojiť rodinu a hlavne ich chúťky na sladké nejakým kúpeným keksíkom alebo čokoládou. A tak, či sa mi chce alebo nie, musím sa pustiť do pečenia. Najradšej pečiem torty, ale nie také krásne nazdobené, že je ľúto zahryznúť do niech, ale len jednoduché, ktoré nedajú veľa roboty a môžu sa hneď zjesť bez výčitiek svedomia 😰
Suroviny: 4 vajcia, 2 PL vlažnej vody, 2 PL oleja, 4 PL práškového cukru, 4 PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva.
Krém: 1 krémový tvaroh (250 g), 1 biely smotanový jogurt, 3-4 PL práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 želatinový stužovač za studena Dr. Oetker, 1 šľahačkovú smotanu alebo práškovú šľahačku, ovocie podľa chuti, mandľové lupienky.
Postup: Žĺtky som šľahala s práškovým cukrom, prilievala som vodu. Do vyšľahanej žĺtkovej peny som primiešala múku zmiešanú s práškom do pečiva a olej. Zľahka som primiešala sneh vyšľahaný z bielkov a štipky soli.
Cesto som vyliala do tortovej formy s priemerom 26 cm. Dno formy som vyložila papierom na pečenie. Piekla som pri teplote 180 stupňov 23 minút.
Príprava plnky z ovocia: Použila som mrazené maliny. Dala som ich rozvariť s cukrom a zahustila som ich Zlatým klasom (3-4 KL) rozmiešaným asi v 50 ml vody.
(Množstvá sú orientačné, použila som totiž domáce zamrazené maliny, neviem koľko vážili a Zlatý klas som pridávala kým nevznikla kaša stredne hustej konzistencie - aby sa dala rozotierať).
Príprava tvarohovej plnky: Zmiešala som tvaroh s cukrom, vanilínovým cukrom, primiešala som jogurt a vyšľahanú šľahačku. Želatinový stužovač som rozmiešala v 100 ml vlažnej vody, pripravila som ho podľa návodu a primiešala k plnke.
(Namiesto želatinového stužovača sa môže použiť aj želatina).
Vychladnutý tortový korpus som natrela malinovou plnkou na ňu som natrela tvarohovú plnku. Vrch som posypala nasucho opraženými mandľovými lupienkami.
Takové dobroty můžu:-))
OdpovedaťOdstrániťEvi nemusíš smutnit, to jsou internetové kurzy.-)))