Príprava kurčaťa pečením je asi najčastejšia. Je veľa skôsobov prípravy pred pečením a tento recept je jeden z nich. Už je len na každom, či bude piecť celé alebo naporcované kurča, prípadne len stehná, krídielká... jednoducho podľa chuti každého.
Suroviny: kurča alebo stehná, mletá červená paprika, soľ, korenie na pečené kura, kari, cibuľa, olej.
Postup: Umyté kurča (v mojom prípade rozporcované) nasolím. Olej, (50-80 ml), papriku, (2-3 KL), korenie na pečené kura (1/2-1 KL) a trošku kari korenia, (1/2 KL) vymiešam. Porcie kurčaťa uložím na naolejovaný pekáč, potriem paprikovou zmesou, obložím nakrájanou cibuľou a dám prikryté piecť. Pečiem pri teplote 220 stupňov, kým mäsko nezmäkne. Potom obložím porcie kurčaťa kúskami masla a odokryté už len zapekám - zagrilujem.
Ako prílohu pripravujem ryžu s kari korením.
Dobrú chuť!
Hned bych si dala:-))
OdpovedaťOdstrániťHm ...pečené kuriatko, Evička robíš chúťky :-) vyzerá fantasticky.
OdpovedaťOdstrániťvyzerá super chrumkavučko :-)
OdpovedaťOdstrániť