Jedlo z jedného hrnca alebo pekáča je dosť obľúbené. Nielenže sa dá pripraviť rýchlo ale sa dajú pri ňom využiť rôzne potraviny a suroviny častokrát ako sa hovorí: "čo dom dal". Tak som aj ja ešte tesne po Veľkej noci zobrala zvyšok uvareného údeného mäsa, zemiaky a ostatné dochucovadlá a pripravila som rodine takéto zemiaky.
Suroviny: Zemiaky, údené mäso, cibuľa, kyslá smotana, vajíčka, soľ, korenie, tvrdý syr, pažítka.
Postup: Zemiaky som očistila, nakrájala na štvrťky a klasicky so soľou a celou rascou som ich uvarila. Pozor aby sa nerozvarili. Kým sa varili zemiaky, nakrájala som si údené mäso na kocky, očistila som cibuľu, nakrájala a na oleji som ju orestovala. K cibule som pridala mäso a chvíľu som opekala. Netreba to dlho robiť, lebo mäso je uvarené a ešte sa bude aj piecť.
Pekáč som vytrela olejom, rozložila som uvarené trochu vychladnuté zemiaky, mäso, posolila som, okorenila, zaliala som kyslou smotanou zmiešanou so 4 vajíčkami. Vrch som posypala nasekanou pažítkou. Piekla som pri 200 stupňoch asi 20 minút, potom som nastrúhala syr a ešte som zapekala asi 10 minút.
A už Vám len želám dobrú chuť!
Mňam, mňam, toto by som si dala! Ja podobne robím francúzske zemiaky :-)
OdpovedaťOdstrániťS údeným mäskom vyskúšam :-)
Pá
To si ma odhalila...aj u nás sú takto podobne robené len s klobáskou francúzske zemiaky :)
OdpovedaťOdstrániť