Bábovka s vôňou a chuťou škorice
Bábovka je nielen rýchlo pripravená ale je aj veľmi chutná. Vonia škoricou a jabĺčka jej dodávajú vláčnosť. Mne veľmi chutila potretá trochou masla 😊a k tomu kakao. Nebojte sa vyskúšať ju.
Suroviny: 1 šľahačková smotana (môže byť aj sladká na varenie), použila som 200 g balenie, 3 vajíčka, 1 vanilínový cukor, 250 g kryštálového cukru, 420 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 2 PL rastlinného oleja, 120 g nastrúhaných očistených jabĺčok, 2 PL kakaa, 1 PL mlieka, 1/2 KL škorice, hrozienka.
Postup: Do misky som vyliala smotanu, rozšľahala som spolu s vajíčkami, vanilínovým cukrom a kryštálovým cukrom. Primiešala som múku s práškom, olej a jabĺčka.
Cesto som rozdelila na dve časti. Do jednej som primiešala kakao zmiešané s mliekom a do druhej časti cesta som zamiešala škoricu a hrozienka.
Bábovkovú formu som vytrela tukom a vysypala múkou. Lyžicou som striedavo dávala tmavé a svetlé cesto (ako šachovnicu). Piekla som pri teplote 175 stupňov 40-45 minút.
Oj Evka, vonia až tu! Mne sa bábovky moc nedaria, vždy mi zhora prihoria a vnútro mám surové. Teraz budem mať v novej kuchyni novú rúru, tak som zvedavá, či to bude rúrou, alebo zlou kuchárkou :-)
OdpovedaťOdstrániťPá
Tento komentár bol odstránený autorom.
OdstrániťRecept vytlačený, ale piecť budem až zajtra ... :) Už dávno sa strojím na bábovku so šľahačkou v ceste ... Evka, máš ju veľmi peknú ... pa L.
OdpovedaťOdstrániťĎakujem...určite upeč a nech chutí. Ahoj
OdstrániťWooou vyzera suprovo, zajtra by som mohla skusiť. Robim podobne ale bez jablčok skusim teraz ten tvoj 😀
OdpovedaťOdstrániťTeším sa že sa ti recept páči...pekný deň
OdstrániťEvelina moja my sme mali skvele ranajky vdaka tvojej babovke ...pa
OdpovedaťOdstrániťMarienka, som rada že si sa ozvala, už som mala obavy čo je s tebou :) ale teší ma že bola tvoja rodina spokojná s bábovkou. Nech sa ti darí
Odstrániť