Výborná chuť, príprava tiež rýchla a mäso sa dá upiecť aj na grile aj klasicky v rúre. Pár hodín pred samotným pečením je potrebné mäso naložiť do marinády a tá mu dodá nielen chuť ale aj vláčnosť.
Ja som mäso piekla v rúre ale určite ho pripravím teraz v lete aj na grile.
Suroviny: bravčová krkovička bez kosti, olej, sojová omáčka, kečup, med, červená paprika, mleté čierne korenie, soľ, cibuľa, cesnak, plátky prerastenej slaniny (použila som slaninu na opekanie).
Postup: Urobila som marinádu. Do misky (z jenského skla) som dala olej, sojovú omáčku, kečup, červenú papriku, korenie a med.
(Množstvá surovín si treba upraviť podľa množstva mäsa).
Všetko som premiešala.
Krkovičku som nakrájala na plátky asi 1,5 cm hrubé, jemne naklepala, nasolila som ich a vložila do marinády.
(Mäso by malo byť ponorené v marináde).
Misku som prikryla a odložila do druhého dňa do chladničky.
Plech som vytrela olejom a uložila som plátky mäsa. Obložila som plátkami cibule, cesnakom nadrobno nakrájaným a plátkami slaniny. Vrch som poliala zvyškom marinády.
Zakryla som a piekla pri teplote 210 stupňov kým mäsko nezmäklo. Potom som odokryla a dopekala do zlatova.
Evka, ale toto je pre mňa na najvyššom stupni! Toto ja milujem, mäsko je lepšie ako ten najlepší koláčik :-)
OdpovedaťOdstrániťPá