Náš nedeľnajší obed...po dlhšom čase opäť niečo z kuraciny, tentokrát len z kuracích pŕs. Výsledok bol voňavý, chutný a šťavnatý 😊
Suroviny: Kuracie prsia, cesnak, olej, soľ, korenie na kura, majoránka, mletá rasca, plátky eidamu a slaniny, smotana na varenie (môže byť aj kyslá smotana).
Postup: Kuracie prsia som rozkrojila na tenšie plátky a jemne z jednej strany naklepala. Potrela som každý plátok roztlačeným cesnakom s trochou oleja a soli. Posypala som majoránkou a uložila plátok slaniny a syra.
Rezne som preložila a zopla špáradlom.
Závitky som uložila na pekáč vytretý olejom, podliala som vodou. Vrch závitkou som ešte posolila (pozor nepresoliť ak je slanina veľmi slaná) a posypala mletou rascou a korením na kura.
Zakryla som alobalom a piekla do mäkka.
Keď boli závitky mäkké, do výpeku som primiešala kyslú smotanu (nemala som sladkú 😊) a odokryté som zapiekla do zlatista.
K mäsu som urobila ryžu na kari korení.
Ako ju robím? Už som to na mojom blogu spomínala a možno ma veľa gazdiniek zatracuje za to, ale ja robím ryžu takto už 30 rokov.
Ryžu premyjem v piatich vodách. Prečo v piatich, neviem, raz mi to poradila známa. Dám ju variť do veľkého množstva vriacej vody.
Varím kým nemá vyhovujúcu mäkkosť, samozrejme radšej nech nie je rozvarená. Potom vodu zlejem a ryžu prepláchnem studenou vodou.
Veľmi záleží od kvality ryže či sa uvarí do lepkava alebo sa pekne rozsýpa.
Nadrobno nakrájam cibuľku, opražím ju na oleji a pridám uvarenú ryžu a kari. Premiešam a chvíľu popražím, to už len pre dobrú chuť a farbu ryže.
Kvetináča moja,ja cítim vôňu domova na Tvojom blogu a preto si tu chodim pravidelne "oci popast"žiaden príspevok mi neunikne a recepty čítam aj 2x...
OdpovedaťOdstrániťMerací za to,že si.pa
Evka, ako vždy, voňavá je bábovčička i obedík! My v poslednom čase varíme ryžu málokedy, musím to napraviť a skúsiť na tom kari.
OdpovedaťOdstrániťPá
Ďakujem dievčence za návštevu :-) a za milé slová...
OdpovedaťOdstrániť