Do zbierky upečených báboviek, dnes pribudla táto...
Už som toľko receptov vyskúšala a stále mám ďaľšie ktoré môžem skúšať. A veru je medzi nimi rozdiel. Iné sú z piškótového cesta a iné z maslového cesta. Aj vláčnosť je u každej inakšia, ale všetky sú dobré a hlavne domáce... aspoň nám doma zatiaľ všetky chutili 😊
Suroviny: 4 vajcia, 1 vanilínový cukor, 260 g kryštálového cukru, 250 ml šľahačkovej smotany, 20 g hrozienok, 300 g hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, 100 g mletých orechov, alebo 3 KL kakaa.
Postup: Vajcia som šľahala s vanilínovým a kryštálovým cukrom do hustej peny.
Šľahačkovú smotanu som vyšľahala na krém - nie do tuha.
Vareškou som šľahačkový krém primiešala k vaječnej hmote a potom aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Oddelila som 1/3 cesta a do tej som primiešala kakao.
Keď pridávam do cesta kakao, vždy ho najskôr rozmiešam v troche t.j. 2-3 PL mlieka. Ak sa nepridá kakao, môžu sa primiešať mleté orechy, kto ako chce.
Bábovkovú formu som dobre vytrela tukom a vysypala hrubou múkou.
Najskôr som vyliala bledé cesto a potom kakaové. Vareškou som cestá jemne premiešala aby vytvorili mramorovanie.
Piekla som pri teplote 175 stupňov 45 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára