Výborný koláč pripomínajúci chuťou tvarohovú štrúdľu. Pečiem ho už vyše tridsať rokov. Príprava je rýchla.
Suroviny: 7,5 dl hrubej múky alebo polohrubej, 6 dl práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor.
Suroviny: 7,5 dl hrubej múky alebo polohrubej, 6 dl práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor.
Plnka: 500-750 g tvarohu hrudkového, 1 vanilkový cukor, hrozienka a práškový cukor podľa chuti.
Na poliatie: 4 dl mlieka, 3 vajíčka, 125 g Hery alebo masla.
Na poliatie: 4 dl mlieka, 3 vajíčka, 125 g Hery alebo masla.
Postup: Všetky suroviny zmiešam a rozdelím na dve časti. Jednu rovnomerne nasypem na vymastený hlboký plech. Na to rozdrobím tvaroh, zasypem vanilkovým cukrom a cukrom, podľa chuti nasypem hrozienka. Zasypem druhou časťou zmesy. Na vrch koláča lyžicou nalievam mlieko, v ktorom rozmiešam vajíčka a rozpustené maslo.
Koláč upečiem a hotový vychladnutý posypem práškovým cukrom a nakrájam na kocky.
...pred pečením...
Koláč upečiem a hotový vychladnutý posypem práškovým cukrom a nakrájam na kocky.
...pred pečením...
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára