Krehké rožteky chutia výborne s orechovou, makou ale aj lekvárovou plnkou.
Suroviny: 500 g hladkej múky špeciál, 300 g Palmarínu, 2,5 dl šľahačkovej smotany.
Suroviny: 500 g hladkej múky špeciál, 300 g Palmarínu, 2,5 dl šľahačkovej smotany.
Postup: Zo surovín vypracujem cesto, rozdelím ho na 8 častí a každú rozvaľkám do kruhu s priemerom asi 25 cm. Kruh narežem na 8 častí - trojuholníkov. Na širšiu stranu dám plnku a stočím do tvaru rožteka. Rožteky kládiem na vymastený alebo papierom na pečenie vyložený plech. Upečiem pri teplote 175 stupňov asi 35 minút. Ešte horúce obalím v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Plnky: mleté vlašské alebo lieskové orechy zmiešam s práškovým cukrom, pridám škoricu a prilejem trochu horúceho mlieka aby vznikla plnka, nie riedka. Podobne urobím aj makovú plnku alebo plním len slivkovým lekvárom.
Je to ok ,ked po 35min. tie rozteky boli stale biele .Nemala som ich potriet predtym vajickom ci?:-)
OdpovedaťOdstrániť:-)
Je to v poriadku...rožteky sú bledé a netreba ich potierať vajíčkom, aj keď asi by sa tým nič nepokazilo, neskúšala som...len neviem, či by na nich po upečení držal cukor....:)
OdpovedaťOdstrániť