Dnes som trochu experimentovala 😊 Kúpila som pekné karé, ktoré priam volalo po klasických vyprážaných rezňoch...nestalo sa tak. Radšej ako vypražiť rezne, rozhodla som sa ich upiecť. Vybrala som z chladničky všetky suroviny ktoré najradšej pri varení používam a kombinujem a pustila som sa do varenia.
Na konci môjho "tvorenia" bol chutný obed. 😋 Skúste. Možno zachutí aj vám.
Suroviny: bravčové karé, hladká múka, cibuľa - veľa, horčica, kečup, cesnak, mozzarella, olej, mleté čierne alebo farebné korenie, soľ.
Postup: Karé som nakrájala na rezne, asi 0,5 cm hrubé, naklepala som ich a obalila v hladkej múke.
Na rozpálenom oleji som rezne krátko opiekla a výpek som odložila.
Cibuľu som nakrájala na mesiačiky. Zmiešala som kečup, horčicu, čierne mleté korenie a pretlačený cesnak.
Na výpeku z mäsa som opiekla cibuľu, bolo jej ozaj veľa. Časť z cibule s výpekom som rozložila na dno pekáča, uložila som rezne, posolila som ich, rozložila som na rezne zvyšok cibule a zaliala som všetko zmesou kečupu, horčice a cesnaku.
Pekáč som prikryla a piekla pri teplote 220 stupňov kým nebolo mäso mäkké. Potom som rozložila na plátky nakrájanú mozzarellu a pri teplote 190 stupňov som zapiekla asi 10 minút.
Toto si urobím aj ja, vyzerá to parádne a dá sa urobiť aj v malom množstve :-)
OdpovedaťOdstrániťEvka, ďakujem ti za krásne slová na mojom blogu, za povzbudenie a dodanie síl. Moc si to vážim!
Pááá