streda 15. júla 2020

Parádne rezne s mozzarellou

Dnes som trochu experimentovala 😊 Kúpila som pekné karé, ktoré priam volalo po klasických vyprážaných rezňoch...nestalo sa tak. Radšej ako vypražiť rezne, rozhodla som sa ich upiecť. Vybrala som z chladničky všetky suroviny ktoré najradšej pri varení používam a kombinujem a pustila som sa do varenia. 
Na konci môjho "tvorenia" bol chutný obed. 😋 Skúste. Možno zachutí aj vám.

Suroviny: bravčové karé, hladká múka, cibuľa - veľa, horčica, kečup, cesnak, mozzarella, olej, mleté čierne alebo farebné korenie, soľ.

Postup: Karé som nakrájala na rezne, asi 0,5 cm hrubé, naklepala som ich a obalila v hladkej múke. 

Na rozpálenom oleji som rezne krátko opiekla a výpek som odložila. 

Cibuľu som nakrájala na mesiačiky. Zmiešala som kečup, horčicu, čierne mleté korenie a pretlačený cesnak. 

Na výpeku z mäsa som opiekla cibuľu, bolo jej ozaj veľa. Časť z cibule s výpekom som rozložila na dno pekáča, uložila som rezne, posolila som ich, rozložila som na rezne zvyšok cibule a zaliala som všetko zmesou kečupu, horčice a cesnaku. 

Pekáč som prikryla a piekla pri teplote 220 stupňov kým nebolo mäso mäkké. Potom som rozložila na plátky nakrájanú mozzarellu a pri teplote 190 stupňov som zapiekla asi 10 minút.






1 komentár:

  1. Toto si urobím aj ja, vyzerá to parádne a dá sa urobiť aj v malom množstve :-)
    Evka, ďakujem ti za krásne slová na mojom blogu, za povzbudenie a dodanie síl. Moc si to vážim!
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť