Ahojte priatelia,
opäť po trošku dlhšom čase pridávam niečo nové.
V týchto letných horúčavách sa mi veľmi piecť nechce a ak aj niečo upečiem, väčšinou kysnuté alebo ovocné a to už všetky receptu tu mám. Nič nové neskúšam.
Dnes teda niečo na zjedenie napríklad na obed 😉
V záhrade pestujem okrem inej zeleniny aj zopár kríčkov fazuľky ale len strukovej aj to málo, aby bolo na uvarenie polievočky. A keďže už polievka bola, tak som chcela fazuľku využiť ako prílohu k mäsku.
Bola z toho nakoniec chutná omáčka 😊
Suroviny: bravčové karé bez kosti (samozrejme môže byť aj s kosťou, dokonca aj stehno), olej, cibuľka, rajčinový pretlak, kečup, soľ, bobkový list, celé čierne a nové korenie, fazuľkové struky, hladká múka, voda, provensálske korenie, cukor, citrónová šťava.
Varila som v tlakovom hrnci.
Postup: Karé som si nakrájala na plátky, naklepala, obalila v hladkej múke a krátko opiekla z obidvoch strán na rozpálenom oleji.
Na výpeku som opražila nadrobno nakrájanú cibuľku, pridala som rajčinový pretlak, kečup, soľ, koreniny a všetko som chvíľu podusila.
Ak je to veľmi husté môže sa pridať trochu vody.
Potom som pridala mäso, zaliala som vodou a hrniec som zatvorila.
Nechala som dusiť asi 15 minút.
Mäsko už bolo mäkké, tak som plátky vybrala a do zvyšnej šťavy som pridala fazuľkové struky nakrájané na menšie kúsky.
Opäť som hrniec zatvorila a ešte 5-8 minút nechala dusiť.
Nakoniec som zahustila vodou zmiešanou s trochou hladkej múky.
Už som len dochutila soľou, korením, trochou cukru a citrónovou šťavou. Nakoniec som pridala aj provensálske korenie.
Ako prílohu som uvarila nové zemiačiky. A keďže doma pestujeme aj uhorky, tak nechýbal uhorkový šalát.
Dobrú chuť všetkým!