Ak vám chutia výrazne želatínové dezerty, tak vyskúšajte túto tortu. Na môj vkus je v nej použitej dosť veľa želatiny, ale možno by bez nej nedržali suroviny pokope 😊 Chuť je však svieža, na prípravu jednoduchá a myslím si, že nie je čo pokaziť.
Použila som formu Tupperware, moju obľúbenú pri vytváraní dezertov so želatinou. Dá sa použiť aj klasická tortová forma. Tú ale treba vystlať potravinovou fóliou.
Suroviny: 500 g jemného tvarohu, 2 vanilínové cukry, 3-4 PL práškového cukru, (alebo podľa chuti viac alebo menej), 200 ml mlieka, 200 ml vody, 100 ml ovocného sirupu (ja som použila malinový sirup), 2 sáčky granulovanej želatiny (sáčok má 20 g), 50 g čokolády, drobné ovocie - maliny, čučoriedky, ríbezle, ale určite by sa dalo použiť aj iné nakrájané ovocie, podľa sezóny a chuti, okrúhle piškóty.
Postup: Najskôr som si dala napučať želatinu. Postupovala som podľa návodu na sáčku. Jeden sáčok som nechala napučať v 200 ml vody zmiešanej so sirupom. Tú som použila do ovocnej časti receptu.
Na dno formy som uložila ovocie a zaliala som ho pripravenou sirupovou želatinou. Nechala som v chladničke stuhnúť. Trvalo to asi 35 minút.
Medzitým som začala pripravovať druhú želatinu a tvarohovú hmotu.
Do 200 ml mlieka som dala napučať druhú želatinu (postupovala som tiež podľa návodu na obale).
Tvaroh som vymiešala s vanilínovým cukrom a práškovým cukrom. Rozpustila som si čokoládu.
Želatinu pripravenú v mlieku som pomaly primiešala do tvarohu. Rozdelila som tvaroh na dve časti a do jednej som zamiešala rozpustenú čokoládu.
Na stuhnutú ovocnú želatinu vo forme som naliala biely tvaroh, tiež som nechala trochu stuhnúť, aby sa mi po naliatí čokoládovej časti tvarohu všetko nezmiešalo, chcela som mať vrstvy farebne odlíšené.
Potom som už len uložila piškóty.
Formu som zatvorila a vložila do chladničky.