Suroviny: (Recept som si trošičku upravila, pretože som mala menšie vajíčka)
5 vajec, 120 g masla, 160 g práškového cukru, 100 g hladkej múky, 100 g škrobovej múky (použila som zemiakový škrob Solamyl), 1 prášok do pečiva, citrónová kôra (pridala som aj pár kvapiek šťavy), štipka soli.
Krém: 400 ml mlieka, 50 g škrobovej múky (použila som kukuričný škrob Gustin), 100 g kryštálového cukru, 200 ml šľahačkovej smotany, 1 vanilkový cukor.
Postup: Maslo šľahať s cukrom, postupne pridávať vajíčka, citrónovú kôru a šťavu. Zmiešať múku so škrobovou múčkou a práškom do pečiva. Zamiešať k maslovej mase, pridať soľ. Cesto natrieť do tortovej formy vytretej tukom a vysypanej múkou. (Použila som formu s priemerom 26 cm). Piecť pri teplote 180 stupňov 30-35 minút.
Korpus nechať vychladnúť, rozkrojiť na polovicu a naplniť krémom.
Krém: Do mlieka zamiešať škrobovú múku a cukor, uvariť krém. Zo šľahačkovej smotany a vanilkového cukru vyšľahať šľahačku a primiešať ju k vychladnutému krému.