Rýchly, mäkký a hneď zjedený...😊
Suroviny: 400 g hladkej múky, 200 g práškového cukru, 6-7 PL tekutého medu, 500 ml mlieka, 150 ml oleja, 2 vajcia, 3 PL slivkového lekváru, 2 PL kakaa, 1 kypriaci prášok do perníka, 2 KL sódy bikarbóny, 1 KL škorice, hrozienka, nasekané orechy.
Postup: Do misky si preosejem múku a cukor, pridám kypriaci prášok, sódu bikarbónu, škoricu a kakao V mlieku rozšľahám vajíčka a lekvár. Prilievam k múčnej zmesy spolu s olejom. Chvíľu prešľahám ponorným mixérom, kým sa všetko spojí. Potom vareškou zamiešam nasekané orechy a hrozienka.
Plech na pečenie vytriem tukom a vysypem hrubou múkou. Vylejem cesto a pečiem v rúre pri 175 stupňoch 20 minút, potom teplotu znížim na 170 a ešte dopekám.
Plech na pečenie vytriem tukom a vysypem hrubou múkou. Vylejem cesto a pečiem v rúre pri 175 stupňoch 20 minút, potom teplotu znížim na 170 a ešte dopekám.
Upečený a vychladnutý medovník posypem práškovým cukrom a pofŕkam čokoládou.
Môže sa potrieť aj lekvárom, poliať čokoládovou polevou a posypať kokosom, orechami.