piatok 22. mája 2015

Medovník

Rýchly, mäkký a hneď zjedený...😊



Suroviny: 400 g hladkej múky, 200 g práškového cukru, 6-7 PL tekutého medu, 500 ml mlieka, 150 ml oleja, 2 vajcia, 3 PL slivkového lekváru, 2 PL kakaa, 1 kypriaci prášok do perníka, 2 KL sódy bikarbóny, 1 KL škorice, hrozienka, nasekané orechy.

Postup: Do misky si preosejem múku a cukor, pridám kypriaci prášok, sódu bikarbónu, škoricu a kakao V mlieku rozšľahám vajíčka a lekvár. Prilievam k múčnej zmesy spolu s olejom. Chvíľu prešľahám ponorným mixérom, kým sa všetko spojí. Potom vareškou zamiešam nasekané orechy a hrozienka. 
Plech na pečenie vytriem tukom a vysypem hrubou múkou. Vylejem cesto a pečiem v rúre pri 175 stupňoch 20 minút, potom teplotu znížim na 170 a ešte dopekám. 

Upečený a vychladnutý medovník  posypem práškovým cukrom a pofŕkam čokoládou. 
Môže sa potrieť aj lekvárom, poliať čokoládovou polevou a  posypať kokosom, orechami. 


8 komentárov:

  1. Evka, tak tento perník som kedysi piekla deťom, milovali ho. Už roky som ho nepiekla a mala by som :-) Ale asi tak z 1/3 surovín, dvaja viac nezvládneme. Dík za znovuobjavenie výborného receptu!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Už si ani nepamätám kedy som ho piekla, je vynikajúci...pravda, pravdúca hneď zjedený :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, ty vypekáš zložitejšie koláče asi radšej...máš ich plno a prekrásnych na stránke...ja rada aj takéto rýchlovky...

      Odstrániť
  3. Ja som tiež kedysi tento medovník pekávala. Akosi som naň zabudla. Musím znovu zaradiť do pečenia, je rýchly, jednoduchý a výborný

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Minuly viken som upiekla tento medovnik a prihodila som cerstve maliny tento rok ich je pozehnane :-) jaaaj to bola "maskrtka" papa
    Myslim na teba :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. No dobre si to vymyslela...maliny mám aj ja rada, teraz som piekla s nimi mafinky, veru aj u nás je malín a malín len sú veľmi maličké, chýba im dážď :( papa

    OdpovedaťOdstrániť