Pečiem ju najradšej a až sa čudujem, že som recept na ňu ešte nenapísala...
Sezóna jahôd je v plnom prúde, skoro sa dá poveda,ť že niekde už pomaly aj skončí a vtedy u nás nesmie chýbať ani táto bublanina. Je vláčna a chuť jej dodáva nielen ovocie ale aj ochutený tvaroh.
Určite stojí za vyskúšanie. 😏
Suroviny: Odmerka je 200 ml hrnček, plech 32x38 cm
5 vajec, 2 hrnčeky kryštálového cukru (stačí aj menej), 1 vanilínový cukor, 1 KL citrónovej šťavy, 1 hrnček vody, 1 hrnček oleja, 4 hrnčeky polohrubej múky (použila som polohrubú múku špaldovú), 1 prášok do pečiva.
250 g tvarohu, môže byť hrudkový alebo jemný, 3-4 PL práškového cukru, podľa chuti, 2 PL strúhaného kokosu, jahody.
Postup: Celé vajcia som vyšľahala s cukrom a vanilínovým cukrom, pridala som citrónovú šťavu a ďalej som šľahala kým sa nezväčšil objem a hmota nebola biela.
Počas šľahania som postupne prilievala vodu a olej.
Pri nižších otáčkach som zamiešala do cesta múku s práškom do pečiva.
Cesto som rozotrela na plech vyložený papierom na pečenie.
Tvaroh som rozmiešala s cukrom a kokosom. Lyžičkou som kládla do cesta kôpky. Medzi ne som naukladala očistené jahody.
Pred tým som jahody obalila v práškovom cukre a veľké som pokrájala na menšie kúsky.
Koláč som piekla pri teplote 180 stupňov 30-35 minút.