Pamätám sa na časy, keď sme ako žiaci základnej školy chodili ešte do školy v prírode. A práve s týmto obdobím sa mi spája aj vtáčie mlieko. Vždy som sa tešila na dni keď sme ho dostávali na olovrant spolu s pomarančovými sušienkami. Chuť na vtáčie mlieko mi zostala dodnes 😋 preto ho aj robievam, len tie sušienky k nemu mi chýbajú, z obchodov sa už dávno vytratili, čo je veľká škoda.
Suroviny: 1 l mlieka, 2 vanilkové cukry, 4 vajcia, 2 PL kryštálového cukru, 2 PL hrubej múky.
Suroviny: 1 l mlieka, 2 vanilkové cukry, 4 vajcia, 2 PL kryštálového cukru, 2 PL hrubej múky.
Postup: Z mlieka odlejem asi 3 dl a pridám žĺtky a múku (nie kopcovité lyžice), dobre rozšľahám.
Zvyšok mlieka dám variť s vanilkovým cukrom a kryštálovým cukrom.
Z bielkov vyšľahám tuhý sneh, lyžicou odkrajujem z neho kúsky- halušky a kladiem na vriace mlieko. Chvíľku povarím z jednej strany, potom ich otočím a nechám povariť aj z druhej strany. Vyberiem na misku a vložím ďalšie halušky, pokračujem pokiaľ neminiem celý sneh.
Keď začne mlieko vrieť, prilejem odobraté mlieko zmiešané s múkou a žĺtkami a uvarím krém. Krém je redší.
Hotové vtáčie mlieko nalejem do pohárov, rozdelím snehové halušky a podľa chuti prizdobím lekvárom.
Zvyšok mlieka dám variť s vanilkovým cukrom a kryštálovým cukrom.
Z bielkov vyšľahám tuhý sneh, lyžicou odkrajujem z neho kúsky- halušky a kladiem na vriace mlieko. Chvíľku povarím z jednej strany, potom ich otočím a nechám povariť aj z druhej strany. Vyberiem na misku a vložím ďalšie halušky, pokračujem pokiaľ neminiem celý sneh.
Keď začne mlieko vrieť, prilejem odobraté mlieko zmiešané s múkou a žĺtkami a uvarím krém. Krém je redší.
Hotové vtáčie mlieko nalejem do pohárov, rozdelím snehové halušky a podľa chuti prizdobím lekvárom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára