U nás doma je obľúbený bazalkový olej. Využívame ho na špagety ako aj ostatné cestovinové jedlá a tiež na zeleninové šaláty. Jeho príprava je jednoduchá.
Do čistých fľaštičiek som vložila niekoľko vetvičiek bazalky, oregana, strúčiky cesnaku a pre ostrejšiu chuť som dala do jednej fľaštičky aj štipľavú papričku. Zaliala som olivovým olejom. A už som len zatvorila a odložila na dva týždne na chladné miesto. Občas ich premiešam pretrepaním fľaštičky.
Niektoré recepty uvádzajú, že po dvoch týždňoch treba olej precediť ale ja ho nechávam aj s bylinkami, olej je potom aromatickejší.
Vyskúšajte a nech vám chutí!
waw perfektný recept , vdaka :-)
OdpovedaťOdstrániťkrásne foto a aj recept, zíde sa mi :-))
OdpovedaťOdstrániťAhoj Eva, máš zaujímavý blog. Ten bylinkový olej ma zaujal, ďakujem za recept.
OdpovedaťOdstrániťEmily
Emily, som rada že ťa môj blog zaujíma.
Odstrániť