Kto má rád jabĺčka a chce niečo z nich ozaj rýchle nech vyskúša túto tortu.
Suroviny: 1 kg očistených jabĺk, voda, 2 Zlaté klasy alebo vanilkové pudingy, vanilkový cukor, kryštálový cukor podľa chuti, piškóty okrúhle, kokos, (ovocie, hrozienka, orechy)
Postup: Očistené jablká nakrájam na menšie kúsky, dám do kastróla a podlejem trochou vody.
Dusím do mäkka, pridám vanilkový cukor a kryštálový cukor podľa chuti, záleží od použitých jabĺčok.
Jabĺčka miešam pokiaľ sa nerozvaria.
V 5 dl vody rozmiešam zlaté klasy a prilejem k jabĺčkovej mase, varím na hustú kašu.
Tortovú formu si vyložím potravinovou fóliou, vypláchnem ju studenou vodou a vysypem kokosom.
Na dno uložím okrúhle piškóty, (teraz som dala dve vrstvy piškót a jeden rad som dala aj po obvode formy).
Na piškóty dávam jablkovú masu, podľa chuti sa môžu do nej primiešať aj hrozienka, nasekané orechy alebo drobné ovocie.Mala som posledné černice, tak som ich primiešala.
Vrch posypem kokosom a dám do chladničky aspoň na 3-4 hodiny stuhnúť.
Pred servírovaním prelejem čokoládou a podávam so šľahačkou.
Dusím do mäkka, pridám vanilkový cukor a kryštálový cukor podľa chuti, záleží od použitých jabĺčok.
Jabĺčka miešam pokiaľ sa nerozvaria.
V 5 dl vody rozmiešam zlaté klasy a prilejem k jabĺčkovej mase, varím na hustú kašu.
Tortovú formu si vyložím potravinovou fóliou, vypláchnem ju studenou vodou a vysypem kokosom.
Na dno uložím okrúhle piškóty, (teraz som dala dve vrstvy piškót a jeden rad som dala aj po obvode formy).
Na piškóty dávam jablkovú masu, podľa chuti sa môžu do nej primiešať aj hrozienka, nasekané orechy alebo drobné ovocie.Mala som posledné černice, tak som ich primiešala.
Vrch posypem kokosom a dám do chladničky aspoň na 3-4 hodiny stuhnúť.
Pred servírovaním prelejem čokoládou a podávam so šľahačkou.
mňam :-) bodlo by teraz ku kávičke :-)
OdpovedaťOdstrániťsvieža a lákavá, krásne si ju aj ozdobila :-)
OdpovedaťOdstrániťIvka ďakujem...
Odstrániť