Špagety patria k obľúbeným jedlám. Dajú sa pripraviť s rôznymi omáčkami. Najradšej pripravujem túto.
Suroviny: mleté mäso, prerastaná slanina, cibuľa, mrkva, zeler, cesnak, paradajkový pretlak, paradajky (ak nie sú čerstvé môžu byť aj z konzervy), mäsový vývar (hovädzí bujón), biele víno, bobkový list, čierne korenie, korenie na špagety, bazalka, oregano, soľ, smotana sladká na varenie, špagety.
Postup: Na oleji opražím nakrájanú cibuľku, pridám nakrájanú slaninu a popražím. Potom pridám nakrájanú mrkvu, zeler, mleté mäso a chvíľu orestujem. Po chvíľke pridám paradajkový pretlak, cesnak a víno. Dochutím soľou, čiernym korením, korením na špagety, bobkovým listom. Prikryté dusím za občasného miešania kým sa víno nevyvarí. Prilejem paradajkovú šťavu aj s paradajkami (v lete čerstvé paradajky) a ďalej dusím a podlievam vývarom. Dusenie trvá asi 30 minút. Nakoniec pridám sladkú smotanu, znovu cesnak, bazalku s oreganom a ak treba posolím.
Hotovú omáčku servírujem s uvarenými špagetami a nastrúhaným syrom.
Dobrú chuť!
hmm, špagety už jsem dlouho nedělala:-))
OdpovedaťOdstrániťAjka
fíha to je dobrota :-)
OdpovedaťOdstrániť