Príprava tohto cesta je skutočne rýchla a pripomína bublaninu. Ovocie sa dá použiť akékoľvek. Ja som použila čerešne.
1.cesto: 400 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 220 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 3 vajcia, 200 ml mlieka, 150 ml oleja.
Postup: Všetky suroviny spolu dobre vymiešať, stačí aj vareškou. Cesto vyliať na plech vymastený a vysypaný hrubou múkou.
Postup: Všetky suroviny spolu dobre vymiešať, stačí aj vareškou. Cesto vyliať na plech vymastený a vysypaný hrubou múkou.
2. cesto: 200 g polohrubej múky, 1 KL prášku do pečiva, 110 g kryštálového cukru,1 1vanilkový cukor, 1 vajce, 100 ml mlieka, 50 ml oleja, v 3 PL mlieka rozmiešať 3 KL kakaa.
Postup: Aj tieto suroviny všetky spolu dobre zmiešať. Tmavé cesto rozotrieť na svetlé cesto na plechu. Uložiť odkôstkované čerešne alebo aj iné ovocie. (Pred pečením som posypala vrch koláča mletými orechami a vanilkovým cukrom, to však nemusí byť).
Piecť pri teplote 180 stupňov 25-30 minút. (Piekla som v hlbokom plechu 40x32 cm).
Postup: Aj tieto suroviny všetky spolu dobre zmiešať. Tmavé cesto rozotrieť na svetlé cesto na plechu. Uložiť odkôstkované čerešne alebo aj iné ovocie. (Pred pečením som posypala vrch koláča mletými orechami a vanilkovým cukrom, to však nemusí byť).
Piecť pri teplote 180 stupňov 25-30 minút. (Piekla som v hlbokom plechu 40x32 cm).
Samozrejme je možné postupovať aj tak, že sa urobí zo všetkých surovín jedno cesto, časť odobrať a prifarbiť kakaom. Príprava je rýchla, takže urobiť dve cestá nie je problém. Rozhodnutie je na každom...
Hmm, takové dobroty já můžu:-))
OdpovedaťOdstrániťKoláčik mi pripomína bublaninu, vyzerá veľmi dobre. Ja si budem musieť na čerešne ešte počkať pokiaľ dozrejú.Narobila si mi chute ♥
OdpovedaťOdstrániťvyzerá úžasne :-)
OdpovedaťOdstrániť