Suroviny: 220 g masla, 220 g kryštálového cukru, 5 vajec, 320 g hladkej múky, 2 KL prášku do pečiva, 100 mletých orechov (alebo mandle), 130 ml mlieka, 400 g černíc.
Posýpka: 200 g polohrubej múky, 100 g kryštálového cukru, 120 g masla.
Postup: Maslo s cukrom vyšlahať do peny. Do zmesi zašľahať vajcia so štipkou soli. Múku zmiešať s práškom do pečiva a orechami a striedavo s mliekom zašľahať do cesta.
Černice obaliť v múke, časť zľahka vmiešať do cesta. Cesto rozotrieť na plech vytretý tukom a vysypaný múkou. Zvyšné černice uložiť na vrch cesta.
Celý vrch posypať posýpkou (múku s cukrom a maslom zmiešať na posýpku) a piecť pri teplote 180 stupňov 45 minút.
Poznámka:
Takto bol recept uvedený v časopise, ja som si upravila množstvá surovín:Černice obaliť v múke, časť zľahka vmiešať do cesta. Cesto rozotrieť na plech vytretý tukom a vysypaný múkou. Zvyšné černice uložiť na vrch cesta.
Celý vrch posypať posýpkou (múku s cukrom a maslom zmiešať na posýpku) a piecť pri teplote 180 stupňov 45 minút.
Poznámka:
180 g masla, 190 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 6 vajec, 280 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 100 g mletých orechov, 1 dl mlieka.
Posýpka: 200 g masla, 320 g hrubej múky, 160 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára