U nás doma, robíme uhorky podľa receptu, ktorý sme vyskúšali pred mnohými rokmi a sme s nim veľmi spokojní. Recept uverejňujem na žiadosť jednej mojej milej návštevníčky Marienky. Neviem či recept vyskúša a ak áno, či jej budú uhorky chutiť, ale dúfam že áno...😊 Ak ho nevyskúša nič sa nedeje...
Musím ešte podotknúť, že máme radi nielen malé nakladačky ale aj keď sú uhorky už vyrastenejšie a dokonca robím aj nakrájané na kolieska. Ale to už samozrejme každý podľa svojej chuti a priania....
Suroviny a postup :
4 ks nového korenia, 6 ks celého čierneho korenia, 1 bobkový list, 1/2 KL soli, 1 malú cibuľku (to vytiahnem zo záhrady... ale keď narastú všetky veľké ako tento rok, tak nakrájam na menšie kúsky), pár koliesok mrkvičky, 2 PL kryštálového cukru, 50-70 ml octu (podľa toho kto má aké kyslé rád), horčičné semienka - medzi prsty. Ja dávam aj kôpor.
Naukladám uhorky a dolejem čistou vodou.
Škoda, že tu nebol váš recept, keď som zavárala uhorky ja. Zdá sa mi fajn. Ja som mala overený recept, ktorý ale nikdy nedodržím :-) lebo mi je nálev vždy, vždy kyslý. Potom doň pridávam a pridávam cukor a mám miesto kyslastých uhoriek uhorkový kompót :-D Ale chutia ... No ale už raz konečne asi treba dodržať predpis a tento váš mi vôbec dáky veľmi kyslý nepríde. Tak možno ešte pár pohárov zavarím.
OdpovedaťOdstrániťNemáte naááhodou overený recept na kvasáky? Manžel podla receptu z nettu nakladal kvasáky a zhnilo mu to :-D, vôbec to nekvasilo... tak bol smutný. :-)
Prajem vám pekný zvyšok víkendu :-)
Mrzí ma, ale overený recept na kvasáky nemám...nerobievam ich. My máme doma radi len klasické nakladané uhorky a ak vyskúšate recept myslím si, že budete spokojná lebo sú akurát sladké aj kyslé...Pekný deň!
OdstrániťTo je dobré takto, nemusíš vařit lák:-)
OdpovedaťOdstrániťPresne tak...zdá sa mi to jednoduchšie robiť uhorky týmto spôsobom ale možno len preto že som zvyknutá...:)
OdpovedaťOdstrániťTento rok si zavarim uhorky podla Tvojho receptu
OdpovedaťOdstrániťDakujem :-)
Dakujem :-)
Dakujem :-)
A vsetko dobre ti prajem ...pa
Este sa chcem opytat, ten bobkovy list mozem dat aj cerstvy?co myslis?
OdpovedaťOdstrániťMarienka, neskúšala som ešte použiť čerstvý bobkový list, ak sa k nemu náhodou dostanem tak si ho usuším a tak používam...verím, že budú uhorky chutiť.. aj u nás už rastú, začnem aj ja zavárať.
OdstrániťTy nedavas zelko alebo deko do tohto receptu len sol?ci pre oci nevidim?
OdpovedaťOdstrániťMozna aj v deku je len sol a koreniny neviem ale deko alebo zelko mi strasne dobre vonaju :-)
Uz som 5 flasiek zavarila na pohlad su krasne prekrasne uvidim co da chut :-):-):-) papa
Ahoj Majka, veru deko ani nič podobné nedávam, dobre vidíš :) nám chutia takéto len so soľou, cukrom, octom a ostatným uvedeným v recepte...určite neoľutuješ keď si vyskúšala ale samozrejme možno ste zvyknutí doma na inú chuť...budem rada ak napíšeš ako chutili podľa môjho receptu. Maj sa pekne. Ahoj
OdpovedaťOdstrániťEvelina moja :-) az dnes sme otvorili zavarane uhorky podla tvojho
OdpovedaťOdstrániťreceptu sufamoooozne !
Na 7dl pohar som dala 50ml octu boli akurat kysle no fantazia ...
Darmo ,mas overene a skvele recepty aj "zlate rucicky " som velmi
rada ,ze som ta tu nasla ... Pa
Ďakujéééééééééém, zase si ma potešila, vždy ma poteší keď je spokojnosť s mojim receptom a tak ako píšeš Marenočka, sú to moje overené recepty s ktorými som spokojná a rada sa s nimi podelím... ja tiež dávam do uhoriek radšej to menšie množstvo octu lebo máme radi také sladko-kyslé...teším sa že si aj ty spokojná. Pekný deň ahoj
OdpovedaťOdstrániť