Recept mám už veľmi dávno uložený v kuchárskej knihe na stránke "varechy" a je od Jarky.
Dovolila som si zmeniť názov lebo pagáčiky sú ozaj rýchle a hlavne výborné k vínku k posedeniu s priateľmi...Jarka, ďakujem za recept.
Suroviny: 500 g polohrubej múky, 1 Hera, 200 g kyslej smotany, 1 vajce, 1 prášok do pečiva, 1 KL soli, vajíčko na potretie, rasca, sezam na posypanie.
Postup: Všetky suroviny som spracovala na cesto. Rozdelila som si ho na dve časti a každú zvlášť som rozvaľkala asi na hrúbku 5 mm.
Okrúhlou vykrajovačkou som urobila kolieska. Kládla som ich na plech vyložený papierom na pečenie.
Každý pagáčik som potrela rozšľahaným vajíčkom a posypala som sezamom, rascou a v mojom prípade som použila aj hrubozrnnú soľ, trošičku ale to nemusí byť.
Pri teplote 180 stupňov som pagáčiky upiekla.
Okrúhlou vykrajovačkou som urobila kolieska. Kládla som ich na plech vyložený papierom na pečenie.
Každý pagáčik som potrela rozšľahaným vajíčkom a posypala som sezamom, rascou a v mojom prípade som použila aj hrubozrnnú soľ, trošičku ale to nemusí byť.
Pri teplote 180 stupňov som pagáčiky upiekla.
Supeeeer cesto! nie kysnute a prekladane na pagaciky jupiii:-):-) na vikend vyskusam...
OdpovedaťOdstrániťVyzerá to dobre, vyskúšam. Prosím koľko cca časovo treba piecť?
OdpovedaťOdstrániťPagáčiky musia byť z vrchu zlatisté ja vždy pozriem aj zo spodu, ak je už nie bledý spodok tak sú upečené...nestopla som čas, keď ich budem piecť upravím recept. Nech sa vám vydaria a chutia.
OdpovedaťOdstrániťPozrela som sa na stránku z ktorej mám recept a autorka uvádza piecť asi 15 minút.
Odstrániť