Nevymyslela som nič svetové, chcela som upiecť obyčajný koláč s tvarohovou plnkou, mala som broskyne tak som ich tam šupla. 😊
Cesto bolo dosť mäkké, horšie sa s ním pracovalo. Len po častiach som ho pokládla na plech a malým valčekom som ho na plechu dotvarovala. Vrchné cesto som radšej nastrúhala.
Aj napriek menším problémom bol koláčik výborný, voňal maslom a bol mäkkučký.
Cesto bolo dosť mäkké, horšie sa s ním pracovalo. Len po častiach som ho pokládla na plech a malým valčekom som ho na plechu dotvarovala. Vrchné cesto som radšej nastrúhala.
Aj napriek menším problémom bol koláčik výborný, voňal maslom a bol mäkkučký.
Suroviny: 500 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 170 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, trošku škorice, 200 g masla (Hery), 1 vajce, podľa potreby trochu kyslej smotany alebo mlieka.
Plnka: 500 g jemného tvarohu, 2 vanilínové cukry, 150 g práškového cukru, 2 vajíčka, 2 PL polohrubej múky, broskyne 3-4.
Postup: Zo surovín som vypracovala vláčne cesto. Zabalila som ho do potravinovej fólie a odložila na hodinku do chladničky.
Pripravila som si plnku. Zmiešala som tvaroh s cukrami, múkou a žĺtkami. Z bielkov som vyšľahala sneh a vmiešala k tvarohu.
Cesto som rozdelila na dve časti.
Plech 32x42 som vytrela tukom a vysypala múkou.
Jednu časť cesta som rozvaľkala a pomocou valčeka vložila na plech, ešte som malým valčekom dovaľkala ku krajom plechu.
Rozotrela som plnku, uložila kúsky nakrájaných broskýň a nastrúhala som druhú časť cesta. Piekla som pri teplote 175 stupňov 40-45 minút.
Plech 32x42 som vytrela tukom a vysypala múkou.
Jednu časť cesta som rozvaľkala a pomocou valčeka vložila na plech, ešte som malým valčekom dovaľkala ku krajom plechu.
Rozotrela som plnku, uložila kúsky nakrájaných broskýň a nastrúhala som druhú časť cesta. Piekla som pri teplote 175 stupňov 40-45 minút.
Koláčik výborný, tie broskyne dobre osviežia. Máš komu vypekať, teraz vás je veľa, zje sa za deň!
OdpovedaťOdstrániťPááá
Danka, dobre si to napísala :)
OdpovedaťOdstrániť