Aj tieto syrové pagáčiky chutili veľmi dobre a pripravené boli raz - dva.
Suroviny: 2 črievka syru Karička (spolu 200 g), 180 g hladkej múky, 180 g masla, 1/2 KL soli, 1 žĺtok na potretie, sezam na posypanie.
Postup: Syr, múku a maslo som spracovala na cesto. Rozvaľkala som ho na hrúbku asi 1 cm a vykrajovala som malé pagáčiky s priemerom 3,5 cm. Kládla som ich na plech vyložený papierom na pečenie, potrela som rozšľahaným žĺtkom, posypala som sezamom a piekla som pri teplote 180 stupňov do zlata.
Z dávky mi vyšlo 91 malých pagáčikov. Výborné sú k vínu.
Evka, tak toto by som si dala hneď, je to presne podľa mojej chuti - bez cukru :-)
OdpovedaťOdstrániťPááá
Fajné,fajnové. Cesto bolo gut , len mne ti ich vyšlo len 52ks pri tom 3,5 cm priemere a hrúbke cesta...
OdpovedaťOdstrániťMarienka asi si mala menej vyvaľkane cesto ako ja...ale hlavne že sa vydarili a chutili som rada.
OdpovedaťOdstrániť