Leto, nielen čas dovoleniek ale aj bublanín 😊...veru tak, pripravia sa rýchlo a dajú sa upiecť s akýmkoľvek čerstvým ovocím. V zime sa dá použiť aj kompótové ovocie, ale ja to nerobím. Nám doma chutia s čerstvým ovocím, preto pečiem bublaniny iba v lete. 😊
Suroviny: 6 vajec, 250 g práčškového cukru, 1 vanilínový cukor, 360 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 120 ml mlieka (vody), 120 ml oleja, citrónová kôra, odkôstkované čerešne.
Postup: Z bielkov a štipky soli som vyšľahala pevný sneh. Žĺtky som vyšľahala s cukrami do peny, prilievala som postupne mlieko, olej, citrónovú kôru a šľahala som do hustej bielej peny.
Už len vareškou som do cesta zľahka zamiešala múku zmiešanú s práškom do pečiva, striedavo so snehom.
Cesto som rozotrela na plech (32x38 cm) vystlaný papierom na pečenie.
Po vrchu cesta som rozložila vykôstkované čerešne obalené v práškovom cukre.
Piekla som pri teplote 180 stupňov 25 minút.
Upečenú a vychladnutú bublaninu som posypala práškovým cukrom.
Veru bublaninka je teraz paráda a krásne si ju naaranžovala, páči sa mi obrúsok :-)
OdpovedaťOdstrániťPá
Ďakujem...ten obrus má už 100 rokov :), stál mi v skrini a keď som ho objavila bola som aj rada...je milý a rada ho dávam na stôl...ahoj
OdpovedaťOdstrániť