Vynikajúca zjesť len tak, ozdobiť chlebíčky, misy ale aj pridať do šalátov.
Potešila som sa, že sa jej tento rok v skleníku darilo. Nechala som ju vyfarbiť pekne do červena. Dnes som ju obrala a naložila do pohárov.
Recept mám domáci, robím podľa neho už veľmi veľa rokov.
Suroviny: 2 kg už očistenej kápie (môže sa použiť aj akákoľvek iná paprika), 700 ml vody, 125 ml octu, 100 ml oleja, 2 KL soli, 130 g kryštálového cukru.
Postup: Papriku som očistila a nakrájala. Jednu časť som krájala na väčšie kusy a druhú časť na kocky.
Je to na každom kto ako chce a na čo chce papriku použiť.
Vodu spolu s octom, cukrom, soľou a olejom som zvarila v hrnci. Vložila som papriku a chvíľu, asi 3-4 minúty som papriku povarila.
Čas netreba predlžovať aby nebola paprika potom mäkká.
Papriku som vybrala na misku a postupne som sparila-povarila všetkú papriku.
Keď paprika trochu ochladla, poukladala som väčšie kusy do pohárov, tie menšie som sypala. V pohári som papriku pozalievala nálevom a zatvorila. Sterilizovala som 10 minút.
Si šikovná Evka a pekná úroda, cez zimu dobre padnú takéto dobroty ;-)
OdpovedaťOdstrániť