Ďalšie podložky a k nim malé dečky, na želanie...
streda 2. marca 2016
Bravčové kocky na hrášku
Jednoduché jedlo a keďže ho pripravujem v tlakovom hrnci, tak aj rýchlo hotové. Veď nemusí byť vždy vyprážaný rezeň 😃
Suroviny: bravčové stehno, olej, cibuľa, mletá červená paprika, mrazený alebo čerstvý hrášok, mleté korenie, nové korenie, bobkový list, soľ, kyslá smotana alebo smotana na varenie, hladká múka.
Postup: Bravčové stehno som nakrájala na menšie kocky. V tlakovom hrnci som na oleji opražila do skovita nakrájanú cibuľu, primiešala som papriku a hneď som pridala aj mäso aby paprika nezhorela. Premiešala som, osolila, okorenila, vhodila som celé nové korenie a bobkový list. Chvíľku som ešte miešala kým mäsko nepustilo šťavu, zaliala som vodou a zatvorila som hrniec. Nastavila som čas na 22 minút.
(Ak varíte klasicky, treba miešať a podlievať kým nebude mäsko takmer mäkké, potom pridať hrášok a ešte dusiť do mäkka).
Po uplynutí času sa hrniec ozval pípaním, vypustila som všetkú paru a hrniec som otvorila. Pridala som mrazený hrášok a opäť som hrniec zatvorila. Čas som natavila na 10 minút. (Časy sú orientačné záleží od veľkosti nakrájaných mäsových kociek).
Mäsko aj hrášok boli akurát mäkké. Vybrala som bobkový list a guličky korenia.
Na zahustenie som použila kyslú smotanu, máme ju radšej ako sladkú. Smotanu som si rozriedila mliekom lebo bola hustá, primiešala som hladkú múku, trochu odobratého vývaru z duseného mäsa a všetko som dobre rozmiešala aby neboli hrčky. Priliala som k mäsu a ešte chvíľu povarila. Nakoniec som ešte posolila, na zvýraznenie chute som dala trošku cukru a ocot.
(K mäsu sa môže pridať spolu s hráškom aj nakrájaná mrkva).
Kým sa mäso dusilo, uvarila som cestoviny, u nás obľúbené kolienka, tak nám to chutí doma najlepšie a obed bol hotový.
Dobrú chuť!
Suroviny: bravčové stehno, olej, cibuľa, mletá červená paprika, mrazený alebo čerstvý hrášok, mleté korenie, nové korenie, bobkový list, soľ, kyslá smotana alebo smotana na varenie, hladká múka.
Postup: Bravčové stehno som nakrájala na menšie kocky. V tlakovom hrnci som na oleji opražila do skovita nakrájanú cibuľu, primiešala som papriku a hneď som pridala aj mäso aby paprika nezhorela. Premiešala som, osolila, okorenila, vhodila som celé nové korenie a bobkový list. Chvíľku som ešte miešala kým mäsko nepustilo šťavu, zaliala som vodou a zatvorila som hrniec. Nastavila som čas na 22 minút.
(Ak varíte klasicky, treba miešať a podlievať kým nebude mäsko takmer mäkké, potom pridať hrášok a ešte dusiť do mäkka).
Po uplynutí času sa hrniec ozval pípaním, vypustila som všetkú paru a hrniec som otvorila. Pridala som mrazený hrášok a opäť som hrniec zatvorila. Čas som natavila na 10 minút. (Časy sú orientačné záleží od veľkosti nakrájaných mäsových kociek).
Mäsko aj hrášok boli akurát mäkké. Vybrala som bobkový list a guličky korenia.
Na zahustenie som použila kyslú smotanu, máme ju radšej ako sladkú. Smotanu som si rozriedila mliekom lebo bola hustá, primiešala som hladkú múku, trochu odobratého vývaru z duseného mäsa a všetko som dobre rozmiešala aby neboli hrčky. Priliala som k mäsu a ešte chvíľu povarila. Nakoniec som ešte posolila, na zvýraznenie chute som dala trošku cukru a ocot.
(K mäsu sa môže pridať spolu s hráškom aj nakrájaná mrkva).
Kým sa mäso dusilo, uvarila som cestoviny, u nás obľúbené kolienka, tak nám to chutí doma najlepšie a obed bol hotový.
Dobrú chuť!
nedeľa 28. februára 2016
Miešané vajíčka so šunkou
Aj takéto jednoduché jedlo rýchlo pripravené vie nasýtiť a pochutiť sa na ňom tiež dá...Porušila som môj takmer každodenný ranný jogurtový rituál a zhrešila som týmto kalorickejším jedlom.
Príprava je veľmi jednoduchá: Očistila a nakrájala som si cibuľu, na prúžky som nakrájala bravčovú šunku, rozšľahala som si v mojom prípade dve vajíčka. Na oleji som opražila najskôr cibuľku, potom som pridala šunku, jeden tavený trojuholníkový syr Karička ale samozrejme môže byť aj iný. Miešala som kým sa syr neroztopil a zaliala som vajíčkami. Premiešala som aby vajíčka stuhli a odstavila som zo sporáka.
K vajíčkam som si urobila hrianky v hriankovači.
Bolo to ozaj dobré a iné od obyčajnej praženičky, ktorú mám samozrejme tiež veľmi rada.
Prihlásiť na odber:
Príspevky (Atom)