Milujem leto! Nielen pre teplé dni plné slniečka, ale leto je úžasné aj preto, že je bohaté na ovocie a zeleninu ktorá sa urodí a výborne chutí. Keď si ešte môžem túto zeleninu nazbierať čerstvú vo vlastnej záhrade nič viac nepotrebujem k spokojnosti.
A tak som dnes k paradakám, prihodila aj patizón, papriku a cviklu. Potom som už len doplnila ďaľšími surovinami, podľa mojej chuti som ich skombinovala a vyšlo z toho jednoduché, ľahko straviteľné a chutné jedlo.
Suroviny: paradajky, papriky, patizón (môže byť aj cuketa), cibuľa, cesnak, cvikla, zemiaky, soľ, korenie na grilovaciu zeleninu, balzamikový ocot, olej.
Postup: Zemiaky som očistila a nakrájala na tenšie kolieska. Očistila som a nakrájala aj patizón, papriku, cibuľu a cesnak. V miske som zmiešala patizón, papriku, zemiaky, paradajky, cibuľu a cesnak nakrájaný na plátky. Pridala som korenie na grilovaciu zeleninu a soľ. Zmes som rozdelina na pekáč vytretý olejom.
Cviklu som očistila, nakrájala na menšie kúsky. Piekla som ju na pekáči spolu so zeleninou ale zvlášť v alobale zabalenú. Len som ju posolila, pridala som aj trošku mletej rasce, korenie na grilovaciu zeleninu a celé strúčiky cesnaku. Pokvapkala som balzamikovým octom. Alobal som zatvorila.
Zeleninu som piekla najskôr v prikrytom pekáči pri teplote 200 stupňov, kým zemiaky nezmäkli, potom som odokryla a už len zapekala pri teplote 210 stupňov.