Náš víkendový zákusok bol opäť z lineckého cesta. Tentokrát som na plnku použila mleté vlašské orechy a čokoládu. Vznikla celkom zaujímavá chuť.
Cesto: 600 g hladkej múky, 2 KL prášku do pečiva, 2 vanilínové cukry, 2 PL práškového cukru, 400 g masla (použila som 200 g Hery a 200 g masla), 2 vajíčka.
Plnka: 4 vajíčka, 200-250 g práškovhé cukru, 160 g mletých orechov, trochu škorice, 50 g nastrúhanej horkej čokolády, lekvár na potretie cesta.
Postup: Zo surovín som vypracovala cesto. Cesto som zabalila do fólie a odložila na hodinu do chladničky.
Potom som cesto rozdelila na dve časti.
Jednu časť cesta som rozvaľkala a za pomoci valčeka preniesla do tukom vytretého a múkou vysypaného plechu (32x38 cm).
Potrela som tenkou vrstvou lekváru. Rozotrela som plnku a prikryla druhou časťou rozvaľkaného cesta.
Trochu som vrchné cesto popritláčala a nahusto popichala špáratkom, aby mala para kade unikať pri pečení. Piekla som pri teplote 170 stupňov 40 minút.
Potom som cesto rozdelila na dve časti.
Jednu časť cesta som rozvaľkala a za pomoci valčeka preniesla do tukom vytretého a múkou vysypaného plechu (32x38 cm).
Potrela som tenkou vrstvou lekváru. Rozotrela som plnku a prikryla druhou časťou rozvaľkaného cesta.
Trochu som vrchné cesto popritláčala a nahusto popichala špáratkom, aby mala para kade unikať pri pečení. Piekla som pri teplote 170 stupňov 40 minút.
Plnka: Žĺtky som vymiešala s práškovým cukrom, primiešala som orechy a trošku škorice. Bolo to dosť husté tak som priliala trošku mlieka. Nastrúhala som čokoládu a nakoniec som primiešala sneh z bielkov.