Kúskom bábovky ku kávičke nemôžete nič pokaziť. Keďže receptov na bábovku je neúrekom, stále skúšam upiecť inú a zatiaľ nám všetky chutili. Aj táto maslová nesklamala. Voňala po masle a bola dlho vláčna.
Suroviny: 250 g masla, 220 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 5 vajec, 300 ml mlieka, 500 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 PL kakaa, 1 PL rumu, trochu mlieka. škorica.
Postup: Bábovkovú formu som vytrela tukom a vysypala múkou. Maslo som vymiešala s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Primiešala som po jednom žĺtky, striedavo som prilievala mlieko a prisýpala múku zmiešanú s práškom do pečiva. Zľahka som primiešala sneh z bielkov. Dve tretiny cesta som dala do bábovkovej formy. V hrnčeku som zmiešala kakao, rum, škoricu a pridala som trochu mlieka aby vznikla kašička. Primiešala som ju k zvyšku cesta. Cesto som potom naliala do formy a trochu som ho premiešala s bielym cestom. Bábovku som piekla pri teplote 170 stupňov asi hodinu.