Srdiečka skrývajú chuť medovníkov, veď ako by aj nie keď sa med pridáva do cesta, k tomu škorica a pri pečení vonia celá kuchyňa 😊
Suroviny: 400 g hladkej múky, 120 g medu, 60 g Hery,160 g práškového cukru, 2 vajcia, 1 KL mletej škorice, 1 KL sódy bikarbóny, lekvár, čokoládová poleva.
Suroviny: 400 g hladkej múky, 120 g medu, 60 g Hery,160 g práškového cukru, 2 vajcia, 1 KL mletej škorice, 1 KL sódy bikarbóny, lekvár, čokoládová poleva.
Postup: Múku zmiešam s práškovým cukrom, škoricou a sódou bikarbónou. Pridám tekutý med, zmäknutú Heru nakrájanú na plátky, rozšľahané vajíčka a vypracujem hladké cesto. Cesto vložím do mikroténového vrecka a odložím asi na 20 minút do mrazničky. Potom cesto rozvaľkám na hrúbku 5 mm a vykrajujem srdiečka. Kladiem na plech vystlaný papierom na pečenie alebo na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečiem pri 180 stupňoch asi 10 minút do ružova. Vychladnuté srdiečka natriem ľubovoľným lekvárom a spájam po dve. Hotové namáčam v čokoládovej poleve, ktorú si urobíme z čokolády na varenie a Cery. Ľubovoľne ozdobím.
Čerstvé srdiečka sú chrumkavé ale za pár dní zmäknú.
Čerstvé srdiečka sú chrumkavé ale za pár dní zmäknú.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára