piatok, 4. mája 2012

Výborné rožteky

Krehké rožteky chutia výborne s orechovou, makou  ale aj lekvárovou plnkou.

Suroviny: 500 g hladkej múky špeciál, 300 g Palmarínu, 2,5 dl šľahačkovej smotany.

Postup: Zo surovín vypracujem cesto, rozdelím ho na 8 častí a každú rozvaľkám do kruhu s priemerom asi 25 cm. Kruh narežem  na 8 častí - trojuholníkov. Na širšiu stranu dám  plnku a stočím  do tvaru rožteka. Rožteky kládiem  na vymastený alebo papierom na pečenie vyložený plech. Upečiem pri teplote 175 stupňov asi 35 minút. Ešte horúce obalím v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Plnky: mleté vlašské alebo lieskové orechy zmiešam s práškovým cukrom, pridám škoricu a prilejem trochu horúceho mlieka aby vznikla plnka, nie riedka. Podobne urobím aj makovú plnku alebo plním len slivkovým lekvárom. 



2 komentáre:

  1. Je to ok ,ked po 35min. tie rozteky boli stale biele .Nemala som ich potriet predtym vajickom ci?:-)
    :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Je to v poriadku...rožteky sú bledé a netreba ich potierať vajíčkom, aj keď asi by sa tým nič nepokazilo, neskúšala som...len neviem, či by na nich po upečení držal cukor....:)

    OdpovedaťOdstrániť