piatok, 1. júna 2012

Koláč z čokolády Margot

Koláč s výraznou kokosovu chuťou.


Suroviny: mierka je 200 ml hrnček -  2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček práškového cukru, môže byť aj kryštálový,  2 vajcia, 1 čokoláda Margot 100 g, 1 vanilkový cukor, 180 ml šľahačkovej smotany, 1 dl mlieka, 1/2 dl oleja, 1 prášok do pečiva.


Postup: Do misky preosejem múku, zmiešam s práškom do pečiva, cukrom a vanilkovým cukrom. Prilejem smotanu, mlieko, zamiešam, pridám vajíčka  a prilejem olej. Všetky suroviny vymiešam na hladké cesto (stačí miešať ručne vareškou ale ja to robím ponorným mixérom). Nakoniec zľahka primiešam nastrúhanú čokoládu Margot. (niekedy dávam ešte aj 50 g mliečnej čokolády).

Cesto vylejem na plech vyložený papierom na pečenie a pri teplote 180 stupňov upečiem (pečiem na plechu rozmerov 30x38 cm). 

Na upečený vlažný koláč natriem polevu a ozdobým strúhanou čokoládou a kokosom.

Poleva: 200 g masla vymiešam s 200 g práškového cukru, 2 PL kakaa a dochutím ešte rumom. 




1 komentár:

  1. no, neviem či by som stihla dať čokoládku Margot do koláča, zbožňujem ju :-))... a koláč musí byť tiež výborný!

    OdpovedaťOdstrániť