piatok, 1. júna 2012

Koláč z čokolády Margot

Suroviny: mierka je 200 ml hrnček -  2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček práškového cukru, môže byť aj kryštálový,  2 vajcia, 1 čokoláda Margot 100 g, 1 vanilkový cukor, 180 ml šľahačkovej smotany, 1 dl mlieka, 1/2 dl oleja, 1 prášok do pečiva.


Postup: Do misky preosejem múku, zmiešam s práškom do pečiva, cukrom a vanilkovým cukrom. Prilejem smotanu, mlieko, zamiešam, pridám vajíčka  a prilejem olej. Všetky suroviny vymiešam na hladké cesto (stačí miešať ručne vareškou ale ja to robím ponorným mixérom). Nakoniec zľahka primiešam nastrúhanú čokoládu Margot. 
Cesto vylejem na plech vyložený papierom na pečenie a pri teplote 180 stupňov upečiem (pečiem na plechu rozmerov 30x38 cm). 
Na upečený vlažný koláč natriem polevu a ozdobým strúhanou čokoládou.

Poleva: 200 g masla vymiešam s 200 g práškového cukru, 2 PL kaka a dochutím ešte rumom. 



1 komentár:

  1. no, neviem či by som stihla dať čokoládku Margot do koláča, zbožňujem ju :-))... a koláč musí byť tiež výborný!

    OdpovedaťOdstrániť