piatok, 1. júna 2012

Rýchla torta

V tomto recepte je  korpus urobený rýchlo, je hustejší ako klasické piškótové korpusy a preto je vhodný na vlažnejšie tvarohové a ovocné plnky.


Suroviny: 100 g polohrubej múky, 2 KL prášku do pečiva, 100 g jemného kryštálového cukru,  100 g rozpusteného masla, 3 vajcia. 

Postup: Najskôr si zmiešam sypké suroviny - múku, prášok do pečiva a cukor, pridám vajíčka, rozpustené vlažné maslo  a miešam šľahačom krátko na najnižšom stupni, potom na vyššom stupni 2-3 minúty, kým nevznikne hladké cesto. Ak chcem tmavé cesto pridám kakao (môžu sa pridať aj oriešky, mandle). Ak je cesto veľmi husté  pridám  trochu vody.   Cesto vylejem do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a dám upiecť. 
Na upečený korpus dám plnku.

Plnka: 250 g tvarohu jemného, 50-100 g práškového cukru, vanilkový cukor vymiešam spolu, pridám 1/2 kelímka kyslej smotany alebo bieleho jogurtu a pridám v 50 ml mlieka rozpustenú práškovú želatinu Dr.Oetker asi 1/2balíčka  (pripraviť podľa návodu na obale). Na plnku uložím ovocie (použila som banány, kivi a mandarinky) a zalejem tortovou  želatinou  Dr. Oetker pripravenou tiež podľa návodu na obale. 

... takto vyzerá upečený korpus, nie je veľmi vysoký...

    ...po natretí tvarohovej plnky dám obruč z formy späť a až potom uložím ovocie a polejem želatinou...




6 komentárov:

  1. wau, krásna tortička a na horúce letné dni, ako stvorená :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vadí mi tam ta želatina, jinak je úžasný :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mnam mnam, som ju už párkrát robila je výborná.....ale to maslo rozpustene treba dat tiež do cesta, však?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Áno, maslo treba pridať do cesta...ďakujem za upozornenie, už som to opravila :)) teším sa že si s receptom spokojná. Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Naozaj len 250 g tvarohu? Nie dva? Urobila som ho, do cesta som dala aj kakao a z ovocia som použila čučoriedky a maliny. Ale tej plnky sa mi zdá málo.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ak sa vám zdá plnky málo kľudne urobte z väčšej dávky, takto to bolo v recepte podľa ktorého som tortu robila, mne to stačilo lebo korpus nie je vysoký, takže plnka je primeraná a ešte ovlaží aj ovocie a želatina...

    OdpovedaťOdstrániť