nedeľa 19. augusta 2012

Linecké kolieska s kokosovým snehom

Suroviny v tomto receptíku som si upravila na väčšie množstvo, pretože som chcela upiecť aj obyčajné linecké kolieska. Uvádzam pôvodné množstvo surovín na kolieska s kokosovým snehom a v zátvorke upravené množstvá.

Suroviny: 300 g hladkej múky špeciál (600 g), 100 g práškového cukru (200 g), 2 žĺtky (4), 200 g Hery (400 g).

Sneh: 4 - 5 bielkov, na jeden bielok 50 g práškového cukru a 50 g kokosu.

Postup: Zo surovín vypracujem rýchlo cesto. Linecké cesto nechce dlhé miesenie. Cesto zabalím do fólie a vložím na 1 hodinu do chladničky. Potom rozvaľkám na hrúbku 4 mm a vykrajujem kolieska. Kolieska kladiem na plech vyložený papierom na pečenie, na každé dám do stredu trochu lekváru, dávam marhuľový ale môže byť akýkoľvek inakší a okolo lekváru zdobičkou nanášam sneh. 

Sneh vyšľahám nad parou s cukrom, potom odstavím a do vychladnutého primiešam kokos.
Pečiem  pri teplote 165 stupňov. 

A tu sa musím priznať, že tentokrát som sneh nedávala zdobičkou, ale prstami. 😃 Bola to moja chyba že snehová hmota bola tvrdá, nevyšľahala som dostatočne sneh. Závisí aj na veľkosti vajíčok bielka môžu byť menšie a množstvo kokosu je potom veľké, takže kokos radšej pridávať postupne, možno bude stačiť aj menej ako uvádza recept. Sneh bol  taký hustý, že nešiel cez zdobičku. Bolo to síce zdĺhavé zdobenie ale chuť koláčikov to nepokazilo.


Keďže som urobila cesto z väčšej dávky, zvyšné kolieska bez snehu som upiekla a spojila lekvárom a pre radosť som urobila tieto tváričky... a slniečko...



5 komentárov:

  1. jé to je kráásne ,,,vyskúšam linecké je u nás obľúbené a tie smajlíkové a slniečko ,,,paráda Evička vďaka za inšpiráciu :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Též se přidávám jsou krásné, koláčky z lineckého těsta jsou blibené i u nás a s našlehány sněhem je pro mě novinka,díky...))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. wow, to je nádhera! Samé dobroty tu dneska nachádzam :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Musela som tieto kolaciky vyskusat lebo su zaujimave a krasne prekrasne :-):-) a podarili sa mi ,poslem ti foto ...papa

    OdpovedaťOdstrániť