pondelok, 17. septembra 2012

Nepečená jablková torta

...rýchla a chutná...


Suroviny: 1 kg očistených jabĺk, voda, 2 Zlaté klasy alebo vanilkové pudingy, vanilkový cukor, kryštálový cukor podľa chuti, piškóty okrúhle, kokos, (ovocie, hrozienka, orechy)
Postup: Očistené jablká nakrájam na menšie kúsky, dám do kastróla a podlejem trochou vody. Dusím do mäkka, pridám vanilkový cukor a kryštálový cukor podľa chuti, záleží od použitých jabĺčok. Jabĺčka miešam  pokiaľ sa nerozvaria. V 5 dl vody rozmiešam zlaté klasy a prilejem k jabĺčkovej mase, varím na hustú kašu. Tortovú formu si vyložím potravinovou fóliou, vypláchnem ju studenou vodou a vysypem kokosom. Na dno uložím okrúhle piškóty, (teraz som dala  dve vrstvy piškót a jeden rad som dala aj po obvode formy). Na piškóty dávam jablkovú masu, podľa chuti sa môžu do nej primiešať aj hrozienka, nasekané orechy alebo drobné ovocie.Mala som  posledné černice, tak som ich primiešala. Vrch posypem kokosom a dám do chladničky aspoň na 3-4 hodiny stuhnúť. Pri servírovaní prelejem čokoládou a podávam so šľahačkou.   


4 komentáre: