utorok, 8. januára 2013

Rezne "naopak".

Asi pre niekoho zvláštny názov ale vznikol asi preto, že pri ich obaľovaní je postup "naopak", najskôr strúhanka, potom vajíčko...Ináč je recept jednoduchý.  Hotové mäsko je mäkučké s výbornou chuťou.

Suroviny: bravčové karé, prerastaná slanina, cibuľa, strúhanka, vajíčka, olej, horčica, kyslá uhorka.

Postup: Karé bez kosti nakrájam na rezne. Naklepem, posolím, obalím v strúhanke, dobre pritlačím a vložím do rozšľahaných vajíčok. Rozpálim si olej a rezne krátko z obidvoch strán opečiem do zlatista.
Pekáč vytriem olejom a poukladám opečené rezne tak, aby sa z časti prekrývali. Na každý rezeň položím plátok slaninky, koliesko cibule a kúsok kyslej uhorky. Rezne podlejem vodou. Dochutím horčicou. Niekedy pridávam aj kečup. Pekáč zakryjem alobalom a dám piecť. (Počas pečenia sa voda bude vyparovať, tak treba kontrolovať a podlievať kým nebudú rezne mäkké). Potom odstránim alobal a ešte zapečiem. 
Ako príloha sa hodí ryža, hranolky ale aj zemiaky. Každému podľa chuti.

Dobrú chuť!


1 komentár:

  1. Podobný recept jsem kdysi zkoušela, ale asi jsem udělala někde chybu :-))))
    Jdu si opsat ten tvůj :-))

    OdpovedaťOdstrániť