utorok 6. augusta 2013

Mramorová bábovka

Ďaľšia z našich obľúbených báboviek. Keď ju polejem čokoládou jej chuť je ešte lepšia...



Suroviny: 125 g masla, 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 vajcia, 250 g polohrubej múky, 50 g kukuričného škrobu (Gustin), 1 prášok do pečiva, 200 ml mlieka, 3-4 PL kakaa.

Postup: Preosiatu múku zmiešam s práškom do pečiva a kukuričným škrobom. Zmäknuté maslo vymiešam s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Pridávam žĺtky a šľahám, prilievam aj mlieko - časť mlieka asi 4 PL odoberiem a rozmiešam v ňom kakao. Do žĺtkovej zmesy pridám múčnu zmes a nakoniec už len zľahka vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Bábovkovú formu vytriem tukom a vysypem múkou.  Asi 2/3 cesta vylejem do pripravenej formy a k zvyšnej časti cesta primiešam kakao s mliekom. Tmavé cesto vylejem na bledé po celom obvode. Cestá jemne premiešam špajdľou aby sa vytvorilo mramorovanie. Bábovkovú formu vložím do rúry a pri teplote 170 stupňov pečiem 50-55 minút. Po vychladnutí bábovku pocukrujem alebo polejem čokoládovou plevou. 



2 komentáre: