nedeľa 16. marca 2014

Torta podľa Soničky

Keď som zbadala túto tortu, hneď som vedela, že ju vyskúšam. Recept je z jedného úžasného blogu, ktorý veľmi rada navštevujem nielen kvôli receptom, ale aj krásnym fotografiám zo zaujímavých  krajín,  ktoré svedčia o cestovateľskej vášni majiteľky blogu. Za pôvodný recept na  Tortu Paradiso  ďakujem Soničke. 






Suroviny: (Recept som si trošičku upravila, pretože som mala menšie vajíčka)
5 vajec, 120 g masla, 160 g práškového cukru, 100 g hladkej múky, 100 g škrobovej múky (použila som zemiakový škrob Solamyl), 1 prášok do pečiva, citrónová kôra (pridala som aj pár kvapiek šťavy), štipka soli. 
Krém: 400 ml mlieka, 50 g škrobovej múky (použila som kukuričný škrob Gustin), 100 g kryštálového cukru, 200 ml šľahačkovej smotany, 1 vanilkový cukor.

Postup: Maslo šľahať s cukrom, postupne pridávať vajíčka, citrónovú kôru a šťavu. Zmiešať múku so škrobovou múčkou a práškom do pečiva. Zamiešať k maslovej mase, pridať soľ. Cesto natrieť do tortovej formy vytretej tukom a vysypanej múkou. (Použila som formu s priemerom 26 cm). Piecť pri teplote 180 stupňov 30-35 minút.
Korpus nechať vychladnúť, rozkrojiť na polovicu a naplniť krémom. 

Krém: Do mlieka zamiešať škrobovú múku a cukor, uvariť krém. Zo šľahačkovej smotany  a vanilkového cukru vyšľahať šľahačku a primiešať ju k vychladnutému krému. 

5 komentárov:

  1. Evičko fantastické, dortík je krásný, ani nevíš jakou mám radost, krásně se Ti povedl :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Evičko, dortík je krásný, ani nevíš jakou mám radost, děkuji za Tvoje milá slova :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vypadá móc dobře .... jenže mě se to v dortové formě vždycky vyboulí..... ale co, tak bude krtkův dort:-)))

    OdpovedaťOdstrániť