pondelok, 21. apríla 2014

Krémové vajíčka

Recept na krémové veľkonočné vajíčka prinášam síce neskoro, sviatky sú už za nami, ale dá sa využiť aj pri inej sviatočnej príležitosti alebo len tak na všedný deň a nemusia to byť len vajíčka, vykrojiť z cesta si môžete tvary aké sa vám páčia. 

Suroviny: 500 g hladkej múky špeciál, 2 žĺtky, 250 g masla (Hera), 175 g práškového cukru.
Krém: 125 g masla, 50 g bielej čokolády, 50 g kondenzovaného sladeného mlieka.

Postup: Suroviny na cesto spracovať, zabaliť do potravinovej fólie a odložiť do chladničky na niekoľko hodín, môže byť aj cez noc. Potom cesto rozvaľkať asi na 3 mm a vykrajovať vajíčka tak, aby sa dali spájať po dva kusy. Klásť na plech vyložený papierom na pečenie a pri teplote 170 stupňov piecť.
Krém: Nad parou si rozpustiť čokoládu a primiešať ju - nie horúcu k maslu zmiešanému s kondenzovaným mliekom. Všetko spolu dobre premiešať a krémom spájať upečené vychladnuté vajíčka. Podľa chuti a fantázie ozdobiť. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára