streda 9. júla 2014

Babičkin rýchly ovocný koláč II.

Upravila som recept na  Babičkin rýchly ovocný koláč a  koláčik  zmenil nielen vzhľad ale aj chuť. 



Suroviny: 400 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 2 vajíčka, 1 vanilínový cukor, 1 prášok do pečiva, 8 PL oleja, 5 PL mletých orechov, 350 ml mlieka, ovocie - maliny a ríbezle.

Posýpka: 100 g Hery, 100 g práškového cukru, 150 g hrubej múky, trochu mletej škorice, 1 PL mletých orechov.

Postup: Najskôr som urobila posýpku. Všetky suroviny som prstami rozdrobila na posýpu. Odložila som ju do chladničky. 

Múku som preosiala do misky spolu s práškovým cukrom. Pridala som vanilínový cukor, prášok do pečiva a orechy. Do vlažného mlieka som zamiešala olej a vajíčka. Vliala som do sypkej zmesy a dobre som zamiešala. 
Cesto som vyliala na vymastený a hrubou  múkou vysypaný plech. 
Ovocie, použila som maliny a ríbezle som zmiešala s práškovým cukrom a rozložila som po povrchu cesta. Posypala som posýpkou a dala som piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Piekla som asi 35 minút. 



5 komentárov:

  1. Vyskusam aj tento kolacik, len my mame kysle ribezle uz mi trpne pusa;-)
    :-):-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neboj sa, koláč je dosť sladký, keď ho ešte posypeš upečený cukrom tak kyslosť ríbezlí určite nebude taká výrazná ako keď sa jedia samotné...:)

      Odstrániť
    2. Nic hroznejsie som neupiekla ako toto, cista katastrofa... hroza :(

      Odstrániť
  2. Milý anonymný, dnes som sa dostala sem tak odpovedám až teraz. Vlastne by som chcela vedieť, v čom to bola taká katastrofa? Veľmi by ma to zaujímalo aby som mohla prípadne poradiť...nerobí mi problém uverejniť aj takéto negatívne komentáre, veď každý má právo vyjadriť sa a aj negatívny komentár je komentár ale je dobre bližšie vysvetliť čo bolo zlé,... nie vždy je na vine recept, nemusí sa vždy podariť a každému nemusí ani chuťiť. Pekný deň

    OdpovedaťOdstrániť